Wie ben ik?

Ik ben Lotte, 46 jaar oud en woonachtig in Leusden aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Het verhaal hoe ik begonnen ben met tekenen is best bijzonder. Veel mensen ontdekken op jonge leeftijd hun passie. Voor mij duurde deze openbaring wat langer.

Begin 2017 kreeg mijn vader, Koos, de diagnose kanker en al snel werd duidelijk dat hij niet lang meer te leven had. Een van zijn laatste wensen was om samen met mij een boekje maken. Hij schreef in de jaren daarvoor korte verhalen over het heerlijke leven, wat hij en mijn moeder hadden, in Zuid-Frankrijk. Ik koos 10 verhalen en illustreerde die.

Op 9 maart 2017 overleed mijn vader op 67-jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte van Kahler. Op de dag dat hij stierf kwam ‘ons’ boekje binnen en hij heeft het dus nog kunnen zien. Hij was intens gelukkig.

Na zijn dood kon ik niet meer stoppen met tekenen. Het werkte rustgevend en therapeutisch. Eerst tekende ik met fineliners en markers maar na een half jaar begon ik digitaal te tekenen. Ik liet mijn eerste kaarten drukken en opdrachten kwamen binnen. Toen kon een naam voor mijn tekeningen niet uitblijven. En dat was eigenlijk niet eens zo moeilijk. Het werd Koosjes, naar mijn vader. Hij heeft me, zonder het te weten, een prachtige erfenis gegeven.

Tekenen is inmiddels zo’n groot onderdeel van mijn leven dat ik niet meer zonder kan. Naast tekenen houd ik van zingen. Ik ben zangeres in en Bigband, zing lead en backing vocals in de vette soulband Soulmania en ik treed op met LOTT and Friends. Ik werk als marketing en communicatie professional bij kinderopvangorganisatie SKBNM en ook daar is tekenen onderdeel van mijn werk.

Snuffel vooral rond op mijn site. Wil je meer informatie neem dan contact met me op. Dan denk ik graag met je mee.

Geef een antwoord